SEGONA EDICIÓ DEL GASTROOLI DOP TERRA ALTA

SEGONA EDICIÓ DEL GASTROOLI DOP TERRA ALTA

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta presenta els olis novells al GastroOli dins l’Espai Mercat Boqueria.

GastroOli DOP Terra Alta arrenca amb la segona edició dilluns 17 de gener amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terra Alta amb l’oli verge extra de la varietat empeltre com a producte estrella.
Les sessions gastronòmiques tenen l’objectiu de difondre les característiques i els atributs positius de l’oli d’oliva verge extra de la DOP. Es preveu la celebració d’una edició anual per tal de presentar els olis novells de la campanya, que recentment tot coincidint han estat guardonats pels Premis CDO de Reus on hi concursen olis de les empreses inscrites a les tres DOP d’oli de Tarragona. La DOP Oli Terra Alta va ser triomfadora amb 5 guardons de les diferents categories de premis.
Aquestes sessions gastronòmiques estan concebudes com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de la Terra Alta, i com no, no hi podien faltar el producte de màxima qualitat certificada, l’Oli de la DOP Terra Alta, amb l’objectiu d’apropar els grans professionals de la cuina de diversos territoris dins el marc del Mercat de la Boqueria, on hi ha un espai dissenyat per realitzar sessions de show-cooking. Malauradament no hi haurà públic i es retransmetran en directe per canal YouTube en streaming.

Enllaç per la connexió:

Després de la presentació, on es comptarà amb el Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Sr. Joan Gòdia i el president de la DOP Oli Terra Alta, Sr. Josep Pere Colat, encendrà els fogons el gastrònom Pep Nogué, on combinarà la cuina tradicional amb els olis novells de la DOP. Tot seguit es retransmetrà un vídeo de tast d’oli empeltre per part de la cap de Panell Oficial de Tast d’olis verges de Catalunya. A continuació hi participaran els cuiners del restaurant Miravall de Batea per tal de mostrar la preparació de plats típics de la comarca amb els diferents tipus d’oli que admet el reglament de la DOP. Es tancarà l’acció amb l’actuació de la Gesamí Caramés, co-presentadora del programa Cuines de TV3, on ens presentarà el seu llibre de receptes “ Meleta de romer” i ens prepararà dues receptes del llibre.

Les sessions gastronòmiques i culinàries serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses dels sector gastronòmic del territori. Hi participaran les escoles d’hostaleria i turisme de Catalunya amb la seva connexió per l’alumnat, seguidors i consumidors de la DOP.
La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta promocionarà l’oli tradicional de la comarca amb la varietat Empeltre, tant singular a Catalunya per ser la única DOP catalana que té aquesta varietat. De fet es concentra 11% de la producció mundial d’aquesta varietat a Terra Alta.

La premsa en parla, aquí trobareu els enllaços:

https://www.aguaita.cat/noticia/23993/dop-terra-alta-presenta-olis-novells-espai-mercat-boqueria?fbclid=IwAR08rCpuG58mrC6lFmg-7_4JPMeYQbZNlKH7-IME-zb61pzB6TnQgRFR3Js

https://ajuntament.barcelona.cat/somdemercat/ca/agenda/presentaci%C3%B3-de-loli-novell-de-la-dop-terra-alta-la-boqueria?utm_source=I%20%2F%20Mercats&utm_medium=email&utm_campaign=2021&utm_content=022%201%2F14_link_agenda_triple_1_Mercats_Gener%202022

http://www.boqueria.barcelona/presentacio-oli-novell-dop-terra-alta-a-145-ca

https://www.facebook.com/La-Boqueria-Mercat-441483582549604

https://www.laplanaradio.cat/news/id/laplanaradio_news_10069