Premis Terraltí 2021

Premis Terraltí 2021

El primer cap de setmana de desembre, aquest any els dies 4 i 5 de desembre de 2021, te lloc la Festa de l’Oli de la Fatarella. La trobada comarcal d’aquest sector i dintre de les diferents activitats i actes que en formen part, hi destaca l’entrega dels premis “Terraltí”, on el Consell Regulador DOP Oli de Terra Alta premia la tasca ben feta i la gran qualitat dels olis verge extra que almàsseres elaboren sota la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta de la campanya entrant.

Els premis han arribat aquest any 2021 a la seva desena edició, i per causes de pluviometria els participants han disminuït. Han arribat 8 mostres finalistes que s’han enviat al Panell de tast Oficial d’olis verges de Catalunya per què realitzin la seva valoració, de les quals han redactat la següent acta:
El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, reunit a la seva seu oficial, Pg. Sunyer, 4-6, de Reus, el dia 02 de desembre de 2021, i una vegada realitzada la valoració organolèptica de les mostres d’oli d’oliva verge rebudes, proposa com a mostres guanyadores:
Premi Terraltí Premium 2021

 • Mostra PT21_03 que pertany a Agrícola Caterra, SCCL – la Pobla de Massaluca
  Premi Terraltí Equilibrat 2021
 • Mostra PT21_07 que pertany a Unió Fruits, SCCL -Reus
  Premi Terraltí Afruitat 2021
 • Mostra PT21_01 que pertany a Agrícola Sant Josep,SCCL -Bot
  Accèssit Terraltí Fruitat ver-madur harmònic i complexe 2021
 • Mostra PT21_08 de l’Escola Agrària de Gandesa

  El Consell Regulador amb aquests reconeixements vol destacar el saber fer de tots els productors i intentar promocionar per tots els mitjans la gran qualitat dels olis de la nova campanya i sobretot difondre la varietat Empeltre dels olis que diferencia aquesta Denominació d’Origen de les altres, essent immillorable i única al territori català només aquesta zona. A la DOP Oli Terra Alta hi son 10.000 hectàrees de la producció mundial d’olivera empeltre de 72.000 hectàrees.
  La DOP Oli Terra Alta vol transmetre uns agraïments a l’Ajuntament de la Fatarella i tota la organització per la seva col·laboració amb la DOP.