L’OLI DOP TERRA ALTA PRESENT AL GASTROMAR 2022

L’OLI DOP TERRA ALTA PRESENT AL GASTROMAR 2022

Els dies 20, 21 i 22 de març, a l’Ampolla, hi tindrà lloc la segona edició del GastroMar l’Ampolla, impulsat per l’Ajuntament de l’Ampolla. Neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània; i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l’Ebre. Amb la participació de productes de qualitat com l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Terra Alta. Aquestes jornades professionals de cuina i ciència tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència, salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc habituals als mercats i a les cartes dels restaurants. Aquesta edició d’aquest congrés culinari comptarà, d’una banda, amb la participació dels xefs de diferents parts del litoral català (Ada Parellada, Eduard Xatruch, Gessamí Caramés, Restaurant Flishology, Josep Margalef del rest. Molí dels Avis, Ivan Margalef i Xavier Benito del rest. L’Ó i molts més cuiners de renom) que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual combinada amb l’OOVE empeltre de la DOP Oli Terra Alta, producte singular i tradicional del territori. Ingredient bàsic de la Dieta Mediterrània. D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordinarà la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic. Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora les claus, els fruits del mar i del Delta de l’Ebre i les estratègies per assolir els objectius exposats. La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta n’és un dels patrocinadors i com no, no hi podia faltar un showcooking amb la cuinera Gessamí Caramés copresentadora del programa Cuines de Tv3, nascuda a les Terres de l’Ebre i essent la ambaixadora d’aquest producte als diferents gastroevents: GastroOli DOP Terra Alta ( gener 2022 i GastroDona el 8 de març de 2022). L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l’hotel Flamingo de l’Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure’s i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online.

Fes el teu comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.