L’OLI DE LA DOP TERRA ALTA ES PROMOCIONA A L’EDICIÓ DEL GASTROEBRE 2021

L’OLI DE LA DOP TERRA ALTA ES PROMOCIONA A L’EDICIÓ DEL GASTROEBRE 2021

GastroEbre neix l’any 2018 amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre. La primera edició es va celebrar a Horta de Sant Joan, i l’èxit i la bona acollida va animar a l’organització a promoure la segona edició que va tenir lloc a Gandesa a la Terra Alta i la darrera edició a l’Ampolla. Aquest any salta de comarca i anem al Montsià al municipi de Masdenverge.

Les Jornades tenen caire itinerant i preveuen la celebració d’una edició anual que recorre les diverses comarques ebrenques amb l’objectiu d’apropar els grans professionals de la cuina als diversos territoris. Son un punt de trobada de cuiners, restauradors, productors, mitjans de comunicació i entitats, enfocades a les Terres de l’Ebre, on el turisme, la gastronomia i els seus serveis associats esdevenen fonamentals per garantir i millorar la qualitat de vida dels habitants d’aquestes comarques.
Aquestes jornades estan concebudes com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l’Ebre, i com no, no hi podien faltar el producte de màxima qualitat certificada, l’Oli de la DOP Terra Alta juntament amb la DOP arròs del Delta de l’Ebre i l’oli de la DOP Baix Ebre – Montsià.

La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta promocionarà l’oli tradicional de la comarca amb la varietat Empeltre, tant singular a Catalunya per ser la unió DOP que té aquesta varietat. De fet es concentra 11% de la producció mundial d’aquesta varietat a Terra Alta.
Les sessions gastronòmiques i culinàries serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d’aquestes contrades.

Aquest any es celebraran els dies 24 i 25 d’octubre a “lo Molí de Rosquilles” a Masdenverge i es dedica bàsicament a la PASTISSERIA I LA CUINA DOLÇA. Diumenge de caire mes popular es realitzarà un acte públic (en funció de les normes
COVID) amb la degustació de borraines elaborades per cuineres de Masdenverge i una sessió inaugural a càrrec de l’ADA PARELLADA del restaurant barceloní Semproniana. Durant tot el dilluns, com és tradicional, ajuntarem a figures de la pastisseria de Catalunya, intentant contraposar la realitat de la pastisseria i cuina dolça tradicional de sempre davant de l’elaboració d’autor més actualitzada amb noves tècniques i presentacions.

A més d’aquestes sessions de cuina en directe, s’ intercala diferents ponències i aportacions vinculades a productes de qualitat i d’origen de les Terres de l’Ebre com l’oli, el vi, la mel i els cítrics.