La DOP Terra Alta triomfa als Premis CDO de Reus

La DOP Terra Alta triomfa als Premis CDO de Reus

La DOP Oli Terra Alta obté 5 guardons de La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus on premien els millors olis d’oliva verge extra de les DOP de la demarcació amb el Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) de Reus.

La qualitat dels olis d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides (DOP) de la demarcació s’ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Enguany, la Terra Alta ha estat la protagonista dels guardons, que han anat a mans de les cooperatives i molins particulars Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (Premi afruitat verd amarg); En aquestes mateixes categories, han obtingut un accèssit, respectivament, els olis d’Identitat Extra Virgin Olive Oil, d’Horta de Sant Joan ( accèssit afruitat verd amarg); de Vallespí Vidal – La Gaeta, de Vilalba dels Arcs
(accèssit afruitat verd dolç) , i de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca (accèssit afruitat madur).

El lliurament dels premis, que enguany arriben a la 15a edició, ha inclòs un reconeixement a l’oli afruitat verd amarg de l’Escola Agrària de Gandesa (Terra Alta). Un record per al qui va ser president de la DOP Baix Ebre – Montsià, Jaume Roé, el qual va morir al febrer d’enguany. L’acte, en formats presencial i també telemàtic a través de Youtube, s’ha dut a terme aquest divendres al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, i ha estat presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Hi han assistit, a més, el diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Josep Forasté; el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio; els regidors reusencs Carles Prats, Montserrat Caelles i Teresa Pallarès; el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo; la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Àngels Calvo; el director d’aquest organisme, Xavier Vicens, i els presidents de les DOP Terra Alta, Josep Pere Colat; Baix Ebre- Montsià, Josep Lluís Cardona, i Siurana, Antoni Galceran.
El Centre de Desenvolupament de l’oli (www.reus.cat/cdo), gestionat per les àrees de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al coneixement, pro- moció i revalorització de la cultura de l’olivera, mitjançant diferents iniciatives al llarg de l’any. Els Premis CDO n’és una de les més destacades. Consisteixen en la compra, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli, dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus poden promocionar-los a través de diferents accions. Al mateix temps, les almàsseres guanyadores poden fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.

Altres accions de suport vinculades als premis són la creació d’una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que va acompanyada d’un fullet explicatiu amb les característiques organolèptiques dels olis guanyadors i una breu explicació de la proposta de tast dels olis. Aquesta capsa servirà per fer tastos virtuals o presencials durant el 2022, i a més es podrà lliurar en actes que promouen el producte. També es realitzarà un vídeo promocional dels olis, les almàsseres, les envasadores o les comercialitzadores per tal de fer-ne promoció.

El Sr. Colat president de la DOP Oli Terra Alta comenta “Totes aquestes accions de difusió son molt positives pel sector i estem molt satisfets i il·lusionats pels resultats d’aquesta edició de Premis CDO. La trajectòria sempre és positiva, l’oli de la varietat empeltre era desconegut pel consumidor i des de fa uns anys se li està donant el reconeixement que és mereix. Anteriorment al nostre territori es collia l’oliva a finals de novembre i desembre on els olis eren molt plans i dolços, actualment la campanya es comença a finals d’octubre i novembre on els olis resulten molt més verds, afruitats i complexes i sobretot de qualitats excel·lents, així ho demostra que les nostres cooperatives i empreses obtenen cada cop més premis i reconeixement al seu producte a nivell de país i internacionalment. La DOP oli Terra Alta continuarà promocionant l’oli verge extra de la varietat empeltre per la seva singularitat, qualitat i beneficis per la salut que ens aporta”.

Podeu trobar més informació al recull de premsa que hem realitzat a continuació:


https://www.aguaita.cat/noticia/23788/olis-dop-terra-alta-protagonistes-premis-cdo-2021

http://www.riberaonline.info/2021/12/els-olis-de-la-dop-terra-alta-triomfen.html

https://www.ebreactiu.cat/ca/pagina/olis-dop-terres-ebre-triofem-edicio-2021-premis-cdo