La DOP Oli Terra Alta serà present al GastroEbre, la trobada més dolça del calendari gastronòmic

La DOP Oli Terra Alta serà present al GastroEbre, la trobada més dolça del calendari gastronòmic

El certamen se celebrarà del 22 al 24 d’octubre al Mercat Municipal de Flix, amb els showcookings de més d’una dotzena de professionals del dolç, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Àlex Lera, Lluc Crusellas o Albert Roca, entre altres.

Flix, 2 d’octubre del 2023.- Aquesta tardor Flix acollirà la sisena edició de GastroEbre, el certamen professional dedicat a la cuina dolça, les postres i la pastisseria. El Mercat Municipal del municipi albergarà els pròxims dies 22, 23 i 24 d’octubre l’escenari i els fogons on una dotzena de mestres de les elaboracions més llamineres oferiran les seves sessions magistrals. Demostracions culinàries on els i les xefs pastisseres reivindicaran el paper de la cuina dolça en la gastronomia.

En aquesta edició de GastroEbre la cuina tradicional i la cuina creativa es donaran la mà, i es conjugaran en tres jornades que endolciran tot el municipi de Flix. Es podrà gaudir dels trucs i secrets de cuina de grans xefs de restaurants, de mestres pastissers i xocolaters, i d’experts en gelats d’autor.  El certamen s’inaugurarà diumenge a la tarda amb un berenar popular i tradicional amb coca de fruits i xocolata, que elaboran els mestres pastissers del municipi Pau Carranza, de la Pastisseria Larossa, aquesta sessió la patrocina la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta amb l’aportació de l’oli empeltre, tant característic de la zona i Llorenç Peral, pastisser del Gran Hotel Mas d’en Bruno l’acompanyarà. Tots dos, de fet, oferiran un showcooking previ, on demostraran com dominen l’art del dolç. També el diumenge es podrà veure en l’escenari de GastroEbre, a Laura Zurriaga, coneguda com @croquetadexocolata; i a Oriol Balaguer, Millor Xef Pastisser 2018 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts, que tornarà a aquestes jornades per a compartir amb els assistents la seva sensibilitat, percepció i sofisticació creativa.

GastroEbre, que se celebra gràcies a la col·laboració de la DOP Oli Terra Alta i l’Ajuntament de FLix, entre d’altres, també oferirà a altres grans figures de la cuina dolça, com ara Miguel Guarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània. La pastisseria “5 estrelles” vindrà de la mà de Josep Armenteros, del restaurant Gaig de Barcelona. Mentre que Paula Domènech, formadora al CETT Universitat, impartirà una sessió de pastisseria sense límits. La pastisseria natural la portarà Lucila Canero, de La Luciérnaga de Castelldefels. Les sessions més xocolateres seran les de Lluc Crusellas, Millor Mestre Xocolater del Món 2022, i la d’Àlex Lera, Premi Fava de Cacao 2020-2022. I el showcooking més gèlid, sens dubte, l’impartirà Albert Roca, Campió d’Espanya de Gelateria Artesana 2022.

Com és habitual, les sessions es podran també veure en directe des del canal de Youtube de GastroEvents, via streaming.

Sis edicions a les Terres de l’Ebre

GastroEbre va néixer l’any 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre. Aquest 2023, es compleixen tres anys consecutius que l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca moltes vegades encara poc reconeguda”. 

De fet, aquesta temàtica converteix a GastroEbre un esdeveniment gastronòmic únic, un referent únic en l’àmbit professional, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat. GastroEbre, però, també és un esdeveniment concebut com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l’Ebre, i vol de servir “per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors (gran i petits), elaboradors i xefs, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d’aquestes contrades”.