La DOP Oli Terra Alta es promociona als Pirineus de Catalunya

La DOP Oli Terra Alta es promociona als Pirineus de Catalunya

Després de les darreres edicions de les Jornades Gastronòmiques del GastroEbre (Terres de l’Ebre), del GastroOli Terra Alta (Barcelona), del GastroDona i GastroMar, la DOP Oli Terra Alta es promociona a GastroPirineus des de la Vall de Núria. Aquesta nova edició, comptarà amb més de 20 sessions de cuina en directe que amb el #quenosapaguinelsfogons volen ser un suport incondicional per tot el sector de l’hostaleria, la cuina i la restauració. Es celebrarà els dies 2 i 3 de maig, i es podrà seguir en streaming a través del canal de You Tube Gastroevents.

Els propers dies 2 i 3 maig, en directe i des del mateix espai (Hotel Vall de Núria) , una vintena de nous protagonistes d’arreu de Catalunya i -evidentment- de diferents punts del Pirineu, des de la Vall d’Aran, del mateix Ripollès, a més d’Andorra i els Pirineus Orientals, també comptarem amb la presència de cuiners/es de les Terres de l’Ebre. Grans xefs i ponents de diferents perfils, us oferiran sessions magistrals de cuina tradicional, moderna, conceptual i d’autor, també de pastisseria, i no hi faltaran l’enologia i els maridatges. Una cuina moderna amb els millors productes i de qualitat del territori català, i sobretot, amb l’ingredient estrella de la cuina catalana, com és l’oli. En aquest cas l’abanderat, serà l’oli verge extra de la varietat empeltre de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. En aquest punt, volem esmentar també la sessió dedicada i patrocinada per l’oli DOP Oli Terra Alta, durant la qual el gastrònom Rafel Múria ens mostrarà una autèntica al·legoria a la Terra Alta, amb l’elaboració de plats on l’oli empeltre serà el principal protagonista.

L’objectiu principal d’aquesta que te la DOP és  posar en valor l’oli que es produeix a la zona geogràfica de la Denominació d’Origen Terra Alta  per la seva varietat singular, l’Empeltre, única a tota  la vall de l’Ebre, i singular també pel seu alt  contingut de polifenols tant saludables i tots els atributs gustatius. Cal transmetre a tots els agents conductors d’aquestes sessions culinàries, xefs i sommeliers, etc. que són els millors prescriptors per oferir-ne tot el seu potencial. I, així, que tots els participants puguin  gaudir dels olis empeltre, varietat  extraordinària, singular, i de màxima  qualitat. Podreu seguir totes les novetats a través de les nostres xarxes socials, Instagram @dopoliterraalta o de l’empresa organitzadora @gastroevents i pel canal de Youtube Gastroevents Online. Sens dubte, GastroPirineus 2022 oferirà dos dies intensos de programació pensats per satisfer tots els interessos d’un públic ben divers.

Afegir que, dimarts tarda tindrà lloc un monogràfic de la cuina andorrana amb la participació de 4 cuiners i un cocteler del Principat.