JA ES PODRÀ CERTIFICAR L’OLI ARBEQUÍ AMB DOP OLI TERRA ALTA

JA ES PODRÀ CERTIFICAR L’OLI ARBEQUÍ AMB DOP OLI TERRA ALTA

El Consell Regulador DOP Oli Terra Alta us informa que la Comissió Europea de Denominacions d’Origen i Indicacions d’Origen ha aprovat la modificació del plec de condicions on per l’any 2020 es va iniciar el procés de modificació. Ha estat un procés dur i llarg, amb informes tècnics, de mostres, documents on es reflecteix que a la zona es cultiva i s’envasa oli amb més de 30 anys d’antiguitat, però per la propera campanya les envasadores inscrites ja podran envasar oli arbequí amb DOP oli Terra Alta.

Dilluns 14 de març  es va publicar al DOUE la sol·licitud d’aprovació de la modificació del plec de condicions de la DOP “Aceite de Terra Alta / Oli de Terra Alta”: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/PDF/?uri=OJ:JOC_2023_095_R_0010&from=ES

Ara han de passar 3 mesos i si no hi ha cap al·legació d’algun país membre,  es publicarà el registre definitiu de  la modificació.

Des de que es publica la sol·licitud en el DOUE fins que publiquen l’aprovació de la modificació passen aproximadament 5 mesos. I la modificació entra en vigor al 21 dies de la publicació de l’aprovació. Més o menys són 6 mesos.

PER A LA PROPERA CAMPANYA JA ES PODRÀ CERTIFICAR L’OLI ARBEQUÍ AMB DOP OLI TERRA ALTA.

Per tant, dintre la DOP es podran certificar :

  1. l’oli empeltre 100%
  2. l’oli arbequí 100 %
  3. Oli coupage amb més del 51 % empeltre + les 3 varietats reconegudes al reglament ( arbequina, farga i morruda)

Sempre i quan es compleixin els altres requisits principals: que la producció i elaboració sigui a la zona de producció i es compleixin els estàndards de qualitat físic-químic i organolèptic del reglament.