GastroPirineus

GastroPirineus

La DOP Oli Terra Alta es promociona de sud a nord de Catalunya

Després de les darreres edicions de les Jornades Gastronòmiques del GastroEbre (Terres de l’Ebre), del GastroOli Terra Alta (Barcelona) , la DOP Oli Terra Alta es promociona a GastroPirineus des del Museu de Cerdà. Aquesta nova edició comptarà amb més de 20 sessions de cuina en directe que amb el #quenosapaguinelsfogons volen ser un suport incondicional per tot el sector de l’hostaleria, la cuina i la restauració. Es celebrarà els dies 19 i 20 d’abril, que donada la situació sanitària actual serà sense públic i es podrà seguir a través del canal de YouTube Gastroevents online per streaming.

Els propers dies 19 i 20 d’abril, en directe i des del mateix espai, una vintena de nous protagonistes d’arreu de Catalunya i -evidentment- de diferents punts del Pirineu, des de la Vall d’Aran, del mateix Ripollès, a més d’Andorra i els Pirineus Orientals; també comptarem amb la presència de cuiners/es de la Terra Alta.
Grans xefs i ponents de diferents perfils, us oferiran sessions magistrals de cuina tradicional, moderna, conceptual i d’autor, també de pastisseria i no hi faltaran l’enologia i els maridatges. Una cuina moderna amb els millors productes i de qualitat del territori català i sobretot amb l’ingredient estrella de la cuina catalana com és l’oli. En aquest cas l’abanderat serà l’oli verge extra de la varietat empeltre de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. Amb aquest punt volem esmentar també la sessió dedicada i patrocinada per l’oli DOP Oli Terra Alta, durant la qual el gastrònom Pep Nogué ens mostrarà una autèntica al·legoria a la Terra Alta, amb l’elaboració de cinc plats on l’oli
empeltre serà el principal protagonista.

Objectius de la DOP Oli Terra Alta

L’objectiu principal d’aquesta que te la DOP és posar en valor l’oli que es produeix a la zona geogràfica de la Denominació d’Origen Terra Alta per la seva varietat singular, l’Empeltre, única a tota la vall de l’Ebre, i singular també pel seu alt contingut polifenols tant saludables i tots els atributs gustatius. Cal transmetre a tots els agents conductors d’aquestes sessions culinàries, xefs i sommeliers, etc. que són els millors prescriptors per oferir-ne tot el seu potencial. I, així, que tots els participants puguin gaudir dels olis empeltre, varietat extraordinària, singular, i de màxima qualitat.
Podreu seguir totes les novetats a través de les nostres xarxes socials, Instagram @dopoliterraalta o de l’empresa organitzadora @gastroevents i pel canal de Youtube Gastroevents Online. Sens dubte, GastroPirineus 2021 oferirà dos dies intensos de programació pensats per satisfer tots els interessos d’un públic ben divers.
Afegir que, dimarts tarda tindrà lloc un monogràfic de la cuina andorrana amb la participació de sis cuiners i un cocteler del Principat.

Trajectòria de GastroPirineus

Gastropirineus, Jornades de cuina de referència quan parlem de gastronomia i productes de muntanya. Neix el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya. Posar en valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques. I, també, a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que dóna identitat al territori. Des del seu inici, es planteja com una trobada professional itinerant que any rere any recorrerà les diverses comarques dels Pirineus. D’aquesta manera s’apropa al públic de cada indret, i facilita així, la participació de professionals i de públic aficionat.

Arrenca el 2016 a la Seu d’Urgell, es trasllada a Alp i Puigcerdà, a Berga durant la tercera edició, i arriba a la Vall de Núria per celebrar la quarta edició. Durant les 5 edicions; més d’un centenar de cuiners, cuineres, pastissers i sumillers han desfilat pels fogons de GastroPirineus. Generant així, un gran cercle de professionals, els quals ens segueixen acompanyant a totes les cites i donen suport a aquest projecte que va creixent i
es va consolidant edició rera edició.

Trajectòria GastroEbre

GastroEbre està concebut com a punt de trobada dels sectors gastronòmic i agroalimentari concretats en el territori. Bons productes i una gastronomia amb personalitat, com són les Terres de l’Ebre, on el turisme i els seus serveis
associats esdevenen fonamentals per fixar l’assentament de la població i garantir i millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Arrenca el 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), la segona edició a Gandesa (Terra Alta) i la darrera a l’Ampolla (Baix Ebre). On els xefs amb estrella Michelin de Terres de l’Ebre hi van ser els principals actors i com no, els productes amb DOP de Terres de l’Ebre. Encara resta determinar la ubicació de l’edició de 2021.

Trajectòria GastroOli Terra Alta

La primera edició va tenir lloc el gener de 2021 al Espai Mercat Boqueria de Barcelona amb sessions gastronòmiques en streaming donada la situació actual de COVID. Estava adreçada a les escoles d’hostaleria, restauració i turisme de Catalunya i al consumidor final. L’objectiu principal era presentar l’oli novell de la campanya i la seva promoció, una cuina en directe per explicar com incorporar-lo al dia dia. També, va incloure una sessió acadèmica en medicina a càrrec del Dr. Eduard Escrich per informar de les propietats i beneficis de l’oli verge extra amb la salut; i sobretot, per la prevenció del càncer de mama ( Estudi PREDIMED).