GastroMar

El GastroMar està organitzada per l’Ajuntament de l’Ampolla, i compta amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres; tant de cuina clàssica i tradicional, com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

GastroMar l'Ampolla 2023

Plena participació de la DOP Oli Terra Alta al GastroMar - l’Ampolla 2024

Durant els tres dies es cuinarà en directe amb el producte estrella de la DOP Oli Terra Alta l’oove empeltre i es debatrà sobre la sostenibilitat del Mediterrani, la versatilitat d’espècies de mar poc conegudes i altres temes del present i del futur de la cuina marinera com a producte de qualitat de les Terres de l’Ebre combinat amb la tradició i elaboració de l’oli.

Llegir notícia

GastroMar l'Ampolla 2023

Gastromar 2023 l'Ampolla

El xef Paco Pérez obrirà oficialment les jornades que en la seva 3a edició comptaran amb més de 40 professionals de la mar, de la ciència i de l’alta cuina com ara Joan Roca, Xavier Pellicer, Sílvia Anglada o Carlota Claver. L’Or líquid impregnarà l’alta cuina a les jornades.

Durant els tres dies es cuinarà en directe amb el producte estrella de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta l’OOVE empeltre, i a més, es debatrà sobre la sostenibilitat del Mediterrani, la versatilitat d’espècies de mar poc conegudes i altres temes del present i del futur de la cuina marinera.

Llegir notícia

GastroMar 2022

L’OLI DOP TERRA ALTA PRESENT AL GASTROMAR 2022

Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l’Ebre.

Aquesta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l’Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar, tots ells maridats amb l’oli empeltre de la DOP Oli Terra Alta.

Llegir notícia