GastroMar

El GastroMar està organitzada per l’Ajuntament de l’Ampolla, i compta amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres; tant de cuina clàssica i tradicional, com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

Cartell última edició GastroMar

L’OLI DOP TERRA ALTA PRESENT AL GASTROMAR 2022

Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l’Ebre.

Aquesta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l’Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar, tots ells maridats amb l’oli empeltre de la DOP Oli Terra Alta.

Llegir notícia