El Consell Regulador
Història
L’any 2000 el sector d’oli d’oliva de la zona, conscient dels avantatges que podria implicar reconèixer la qualitat del seu producte, va començar a donar els primers passos per protegir l’oli d’oliva verge extra. Aquest reconeixement es va assolir a principis de l’any 2002 pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de Catalunya. El reconeixement de la Comunitat Europea com a Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta arribava a principis de l’any 2005.
Segell de qualitat
Una DOP (Denominació d’Origen Protegida) és un distintiu de qualitat reconegut a nivell de la Comunitat Europea, el qual certifica la procedència d’un producte agroalimentari d’una zona determinada. La qualitat o característiques del producte són degudes essencialment o exclusivament al medi geogràfic en què es realitzen la producció, la transformació i l’elaboració.

Funcions
Les funcions principals del Consell Regulador DOP Oli de Terra Alta són:
- La defensa de la DOP
- Gestionar i desenvolupar la promoció de l’oli verge extra
- L’aplicació del seu Reglament
El CRDOP ha establert un Manual de Qualitat que reflecteix el seu compromís amb la realització d’una tasca professional, rigorosa i independent de les seves feines relacionades amb la certificació del producte emparat per la DOP.
Estructura del CRDO

Normativa
- Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.
- Ordre AAR/375/2010 de 2 de juliol, per la qual s’aprova el Reglament de la DOP Oli de Terra Alta i que modifica el Reglament de la DOP publicat al DOCG núm. 3731- 02/10/2002.
- Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.
- REGLAMENTO (UE) No. 299/2013 DE LA COMISIÓN de 26 de març de 2013 que modifica el Reglament (CEE) nº 2568/91 relatiu a les característiques dels olis d’ oliva i dels olis de sansa i dels seus mètodes d’ anàlisi.