El Consell Regulador

Història

L’any 2000 el sector d’oli d’oliva de la zona, conscient dels avantatges que podria implicar reconèixer la qualitat del seu producte, va començar a donar els primers passos per protegir l’oli d’oliva verge extra. Aquest reconeixement es va assolir a principis de l’any 2002 pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de Catalunya. El reconeixement de la Comunitat Europea com a Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta arribava a principis de l’any 2005.

Segell de qualitat

Una DOP (Denominació d’Origen Protegida) és un distintiu de qualitat reconegut a nivell de la Comunitat Europea, el qual certifica la procedència d’un producte agroalimentari d’una zona determinada. La qualitat o característiques del producte són degudes essencialment o exclusivament al medi geogràfic en què es realitzen la producció, la transformació i l’elaboració.

dop català
Funcions

Les funcions principals del Consell Regulador DOP Oli de Terra Alta són:

  • La defensa de la DOP
  • Gestionar i desenvolupar la promoció de l’oli verge extra
  • L’aplicació del seu Reglament

El CRDOP ha establert un Manual de Qualitat que reflecteix el seu compromís amb la realització d’una tasca professional, rigorosa i independent de les seves feines relacionades amb la certificació del producte emparat per la DOP.

Estructura del CRDO