Concurs dels millors olis “ Terraltí 2023” de la DOP Oli Terra Alta

Concurs dels millors olis “ Terraltí 2023” de la DOP Oli Terra Alta

XXIV Festa de l’Oli de La Fatarella

El cap de setmana del 8 i 9 de desembre va tenir lloc la XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella, i entre les diferents activitats que en formen part, la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta hi participa amb la degustació de producte a l’estand i amb l’acte d’entrega de Premis de la XII convocatòria del concurs d’olis Terraltí 2023.

Durant tot el cap de setmana es va poder gaudir de degustació de l’oli nou a l’estand de la DOP Oli Terra Alta, però el més destacable és l’entrega dels premis “Terraltí 2023” al migdia després de l’acte d’inauguració. L’objectiu del concurs és distingir la tasca ben feta i la gran qualitat dels olis que almàsseres i envasadors certifiquen sota la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. Els premis arribaran, aquest any 2023, a la tretzena edició. S’admetran a concurs tots els olis produïts a les almàsseres inscrites catalogats com a oli d’oliva verge extra pel Panell de Tast Oficial d’olis verges de Catalunya.

Cada almàssera pot presentar tres olis.
a) Un oli varietal ( coupage de 2 o més varietats seguint la normativa del Reglament de la DOP).
b) Un oli monovarietal Empeltre 100%.
c) Un oli monovarietal Arbequina 100%.

Es lliura una placa acreditativa i diploma als quatre olis guanyadors. A l’acte d’entrega hi participa l’Ajuntament de La Fatarella i el pregoner de la festa , El Sr. Francesc Mauri, geògraf, presentador de televisió i meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio.


  1. Premi Terraltí Premium 2023, categoria oli monovarietal Empeltre per Identitat Olive Oil – Antoni Beltran.
  2. Premi Terraltí Premium 2023, categoria oli monovarietal Arbequina per Agrícola de Corbera d’Ebre, SCCL.
  3. Premi Terraltí Equilibrat 2023, categoria oli varietal i oli monovarietal per Agrícola Sant Josep Wines, SCCL.
  4. Premi Terraltí Afruitat 2023, categoria oli varietal i oli monovarietal per Agrícola Terra Alta de la Pobla Massaluca.

S’ha lliurat un accèssit per l’Escola Agrària de Gandesa pel mèrit a l’ensenyament i aprenentatge en l’elaboració d’oli de qualitat, essent aquest 2023 un oli fruitat-madur i harmònic i amb una gran complexitat.
Les empreses o cooperatives guanyadores podran fer menció del premi en l’etiqueta dels seus envasos de l’oli d’oliva verge extra del dipòsit premiat i també a les seves xarxes i webs.
Amb aquests reconeixements el Consell Regulador vol destacar el saber fer de tots els productors i promocionar per tots els mitjans la gran qualitat dels olis de la nova campanya i, sobretot, difondre la varietat Empeltre dels olis que diferencien aquesta Denominació d’Origen de les altres, essent immillorable i única entre les DOP d’oli catalanes.