<strong>Concurs dels millors olis “ Terraltí 2022” de la DOP Oli Terra Alta</strong>

Concurs dels millors olis “ Terraltí 2022” de la DOP Oli Terra Alta

El  cap de setmana del 10 i 11 de desembre va tenir lloc la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella, i entre les diferents activitats que en formen part, la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta hi  participa  amb la degustació de producte a l’estand i amb l’acte d’entrega de Premis de la XII convocatòria del concurs d’olis Terraltí 2022.

Durant tot el cap de setmana  podrem gaudir de  degustació de l’oli nou a l’estand de la DOP Oli Terra Alta,  però el més destacable és l’entrega dels premis “Terraltí 2022” el dia 10 al migdia després de l’acte d’inauguració. L’objectiu del concurs és distingir la tasca ben feta i la gran qualitat dels  olis que almàsseres i envasadors   certifiquen  sota la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. Els premis arribaran, aquest any 2022,  a la dotzena edició. S’admetran a concurs tots els olis produïts a les almàsseres inscrites catalogats com a oli d’oliva verge extra pel Panell de Tast Oficial  d’olis verges de Catalunya.

  • Cada almàssera pot presentar dos olis.
  • un oli varietal ( cupatge de 2 o més varietats seguint la normativa del Reglament de la DOP)
  •  un oli monovarietal Empeltre 100%.
  • Es lliura una placa acreditativa  i diploma als tres olis guanyadors:
  1. Premi  Terraltí Premium 2022, categoria oli Monovarietal Empeltre per l’Agrícola Sant Josep de Bot
  2. Premi Terraltí Equilibrat 2022, categoria oli varietal i oli monovarietal  per Unió Fruits de Reus
  3. Premi Terraltí Afruitat 2022, categoria oli varietal i oli monovarietal per Agrícola Terra Alta de la Pobla Massaluca.
  • S’ha lliurat un accèssit per a l’Escola Agrària de Gandesa pel mèrit a l’ensenyament i aprenentatge en l’elaboració d’oli de qualitat, essent aquest 2022 un oli afruitat i equilibrat, amb una gran complexitat.

Les empreses o cooperatives  guanyadores podran fer menció del premi en l’etiqueta dels seus envasos de l’oli d’oliva verge extra del dipòsit premiat.

Amb aquests reconeixements, el Consell Regulador vol destacar el saber fer de tots els productors i promocionar per tots els mitjans la gran qualitat dels olis de la nova campanya  i, sobretot, difondre la varietat Empeltre dels olis que diferencien aquesta Denominació d’Origen de les altres, essent immillorable i única, entre les DOP d’oli catalanes.