ARRENCA LA QUARTA EDICIÓ DEL GASTROOLI DOP TERRA ALTA

ARRENCA LA QUARTA EDICIÓ DEL GASTROOLI DOP TERRA ALTA

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta presenta els olis novells al GastroOli dins l’Espai Mercat Boqueria.

GastroOli DOP Terra Alta arrenca amb la quarta edició dilluns 22 de gener amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terra Alta amb l’oli verge extra de la varietat empeltre com a producte estrella.Les sessions gastronòmiques tenen l’objectiu de difondre les característiques i els atributs positius de l’oli d’oliva verge extra de la DOP. Es preveu la celebració d’una edició anual per tal de presentar els olis novells de la campanya. Aquestes sessions gastronòmiques estan concebudes com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de la Terra Alta, i com no, no hi podien faltar el producte de màxima qualitat certificada, l’Oli de la DOP Terra Alta, amb l’objectiu d’apropar els grans professionals de la cuina de diversos territoris dins el marc del Mercat de la Boqueria, on hi ha un espai dissenyat per realitzar sessions de showcooking. Es retransmetran en directe per canal YouTube en streaming. Enllaç per la connexió: http://www.youtube.com/@gastroeventsonline3126. Després de la presentació, on el president de la DOP Oli Terra Alta, Sr. Josep Pere Colat, dirigirà l’acte d’apadrinament d’aquesta campanya a la periodista Carme Gasull,tot seguit la Cap de Panell de Tast Oficial d’olis verges de Catalunya ens dirigirà un tast comentat dels diferents olis i varietats de la Denominació d’Origen. Per finalitzar, encendrà els fogons la Gessamí Caramés al cap davant del restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar, ( copresentadora del programa Cuines de TV3), també ens prepararà receptes del seu segon llibre “Rantxo d’abordo”. Les sessions gastronòmiques, culinàries i de tast comentat serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses dels sector gastronòmic del territori. Hi participaran les escoles d’hostaleria i turisme de Catalunya amb la seva connexió per l’alumnat,seguidors i consumidors de la DOP.

La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta promocionarà l’oli tradicional de la comarca amb la varietat Empeltre, tant singular a Catalunya per ser la única DOP catalana que té aquesta varietat. De fet es concentra 11% de la producció mundial d’aquesta varietat a Terra Alta.