<strong>6ena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli</strong>

6ena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, presidirà el lliurament dels guardons que atorguen les denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà

21 de novembre 2022. Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya lliuraran, el pròxim dijous 24 de novembre, els guardons de la 6ena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli. El secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, presidirà l’acte que impulsen les denominacions Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli distingeixen a professionals, investigadors, xefs i entitats que destaquen en la tasca de divulgació de la cultura de l’oli d’oliva. En concret, els reconeixements de l’edició d’enguany contemplen tres categories: al cuiner i gastrònom, a la investigació i a la comunicació i difusió.
En finalitzar l’acte de lliurament de guardons, conduït per en Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona, es durà a terme l’espectacle musical “Dones de Sal” amb Neus Mar i a continuació se servirà una degustació de tastos elaborats amb productes amb denominació d’origen protegida (DOP) i amb indicació geogràfica protegida (IGP) a càrrec del col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, La Cuina del Vent.

A Catalunya, hi ha cinc denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Catalunya té uns olis d’oliva excel·lents, diferents en color, sabor i aroma segons les comarques. La varietat de l’oliva, l’entorn natural, les característiques orogràfiques del territori, el clima, les pràctiques de cultiu i d’extracció són els factors que determinen la personalitat pròpia de cada un d’aquests olis d’oliva verge extra.