5ena edició del GastroEbre

5ena edició del GastroEbre

La DOP OLI TERRA ALTA tornarà a “amanir” les jornades i patrocinarà la sessió inaugural de la pastissera Gessamí Caramés (Meleta de Romer, L’Ametlla de Mar), qui oferirà una sessió de postres 2.0 de la Terra amb oli de la màxima qualitat la DOP Terra Alta

El certamen se celebrarà del 23 al 25 d’octubre a Tortosa, i reunirà a professionals de la cuina del dolç com ara Oriol Balaguer, Olivier Bajard, Fran López, Miguel Guarro, o les germanes Puigvert, de Les Cols, entre d’altres

Els fogons, els forns i els pots de sucre, la xocolata, la mel i la farina… ja són a punt! Diumenge arrenca a Tortosa la 5a edició del GastroEbre, la cita professional dedicada a la cuina dolça, la pastisseria i les postres més important del territori. Un certamen obert a tothom (i gratuït) que s’inaugurarà diumenge tarda, amb un berenar popular de pa amb xocolata, oli i sal, i clementines, productes de productors i elaboradors locals.
Serà un tret de sortida dolç i festiu per a la cinquena edició del GastroEbre. Des del diumenge 23, al dimarts 25 d’octubre, prop d’una vintena de professionals passaran pel Pavelló Firal de Remolins per oferir sessions magistrals i showcookings, que també s’emetran en directe via streaming pel canal de Gastroevents. El certamen, a més, se celebra aquest any en el marc del Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l’Ebre, amb la qual cosa, Tortosa es convertirà aquests dies en un gran aparador de tot el potencial gastronòmic i culinari del territori.

Grans professionals de la cuina dolça

Per a aquesta cinquena edició, l’organització del GastroEbre ha convidat a figures rellevants de la cuina dolça com ara els pastissers Oriol Balaguer (Relais Desserts International), Olivier Bajard (Escola Internacional de Pastisseria, Perpinyà), Miquel Guarro (Escola Hofmann), i Gessamí Caramés (Meleta de Romer, L’Ametlla de Mar), qui oferirà una sessió magistral de postres de la terra amb oli de la DOP Terra Alta; els xefs Fran López (Villa Retiro), Robert Garrigosa (cap de pastisseria Le Meridien, Barcelona) i les germanes Martina, Clara i Carlota Puigvert (Les Cols*, Olot); entre d’altres. Però GastroEbre també és un esdeveniment que dóna visibilitat a cuiners i cuineres del territori, professionals de gran qualitat i contrastada trajectòria. Així, en aquesta edició, oferiran sessions magistrals, el mestre pastisser Valero Munté i Ivan Prats de Dolços Alemany (Amposta); la pastissera Mariona Rodà (Catalonia Ambassador EYCA 2019); el gelater Jordi Guillem (Real Ice, El Vendrell); el xef Pep Moreno (Restaurant Deliranto, Salou); Sergi Vallés, xef executiu d’Hotansa (Andorra); Íngrid Serra (I+Desert, Barcelona); i Joan Estellé, professor del cicle de Cuina i Pastisseria de l’Escola d’Hostaleria Institut Dertosa, Tortosa).

Cinc edicions consolidats a les Terres de l’Ebre

GastroEbre, que es va celebrar per primera vegada l’any 2018 a Horta de Sant Joan amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, arriba aquest 2022 com un esdeveniment consolidat, convertit ja en una cita imprescindible del calendari professional gastronòmic.
Per segon any consecutiu, l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina -tantes vegades anònima- que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants. I no oblidem, que pràcticament sempre, ells i elles són els responsables que els comensals surtin dels seus restaurants amb un bon gust a la boca, gràcies als seus plats de cuina dolça”, en paraules dels organitzadors.
De fet, aquesta temàtica fa de GastroEbre un esdeveniment únic, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat, fet que el converteix en un referent únic a escala professional.
El sopar de les estrelles, un sopar de gala per a tothom I malgrat que les jornades de GastroEbre tenen un clar perfil professional, el dilluns se celebra en el marc del certamen, el típic sopar de gala obert a tothom.
El denominat Sopar de les Estrelles és, com cada edició, un àpat únic i irrepetible que comptarà amb plats dissenyats i elaborats per xefs amb estrella Michelin. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Rafel Múria (Quatre Molins), Fran López (Villa Retiro), Pep Moreno (Deliranto*), i els joves cuiners i cuineres de L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa (Tortosa).
El sopar, que es ‘maridarà’ amb oli DOP Terra Alta i vins de la DO Terra Alta, aigües i cerveses Estrella DAMM, pa del Forn Carlos Ripollés i cafè CREO, se celebrarà al restaurant Lo Racó de Mig Camí, i té un cost de 90€, amb begudes. Reserves a través del web de GastroEvents.

La DOP Terra Alta  torna a estar present a la 5ena edició del GastroEbre. I un sopar maridatge amb cuiners estrelles Michelin.